Vallende vogels wereldwijd fenomeen

Thursday, 06 January 2011 12:41

De mysterieuze sterfte van duizenden vogels en vissen beperkt zich niet langer tot de Verenigde Staten.

Op dinsdag zijn tussen de 50 en 100 vogels gevonden op een snelweg in Zweden. Wetenschappers staan voor een raadsel hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Momenteel worden de vogels naar een laboratorium in Uppsala gebracht, alwaar ze onderzocht gaan worden.

De Braziliaanse site Paraná-Online meldt dat sinds dinsdag meer dan 100 ton vis is aangespoeld aan de kust van Paraná.

“Vanaf donderdag zagen we de vissen aanspoelen,” zei Edmir Manoel Ferreira, voorzitter van de lokale federatie voor vissers. “Eén gemeenschap heeft ongeveer 15 ton vis moeten begraven.”

De incidenten volgen op eerdere gevallen van massale sterfte in bijvoorbeeld Arkansas, waar op maandag over een gebied van 2,4 vierkante kilometer tenminste 5.000 vogels werden aangetroffen.

Tot nu toe zijn nog geen verbanden gevonden tussen de afzonderlijke voorvallen en vooralsnog wordt alleen nog gespeculeerd over mogelijke oorzaken.

Bron: Rawstory.com

http://tinyurl.com/26yzgum

* UPDATE *

Op woensdag meldde The Star dat meer dan 40.000 krabben waren aangespoeld aan de kust bij Thanet, Groot-Brittannië. Ook andere zeedieren werden aangetroffen.

Tevens zijn op dezelfde dag enkele honderden duiven uit de lucht gevallen bij het Italiaanse Faenza. Inmiddels zijn meer dan 300 dieren verzameld, waarvan sommige door het lokale natuurbeheer zijn opgestuurd naar het Istituto Zooprofilattico della Lombardia voor analyse.

In Italië ging het fenomeen ook gepaard met enorme vissterfte. Op 28 december jongstleden zijn langs een kuststrook van 2 kilometer bij Scarlino dode vissen en krabben aangetroffen. Naar verluid gaat het om honderdduizenden dieren.

Ook in Haïti zijn abnormale hoeveelheden dode vis gevonden langs de kust van het Azueimeer.

In Vietnam is in de week voor oud en nieuw al met al zo’n 150 ton aan tilapia gevonden in het Cao Lanh District, in de zuidelijke provincie Dong Thap.

In Nieuw-Zeeland zijn functionarissen van visserijen een onderzoek gestart naar honderden vissen die zijn aangespoeld aan de kust van Coromandel.

Om uiteindelijk weer terug te keren naar Amerika wordt er een onderzoek ingesteld naar de uitzonderlijke hoge sterfte onder pelikanen in de staat North Carolina.

Woordvoerders van de Kentucky Fish and Wildlife Resources hebben gemeld dat honderden vogels zijn gevonden nabij de Murray State University.

De vogels werden vooral aangetroffen op Calloway Street en Ryan Avenue. Diverse exemplaren zijn opgestuurd voor analyse.

Biologen van de staat South Carolina meldden dat bij Folly Beach duizenden vissen zijn aangetroffen. Naburige stranden hebben nog geen vissterfte gemeld. In december werden reeds duizenden vissen aangetroffen langs het naburige Isle of Palms.

Bekijk een compleet overzicht op deze kaart

http://tinyurl.com/3ya6cxv

Stel dat deze voorvallen met elkaar te maken hebben, wat is dan de overeenkomst? Zowel vogels als vissen maken gebruik van het magneetveld van de aarde om hun positie te bepalen. Een storing hierin zou ook een storing bij vogels en vissen teweeg kunnen brengen.Nu is bekend dat de zon invloed heeft op het magnetisch veld van de aarde. Sinds augustus zijn er forse uitbarstingen op de zon geweest die onder meer waargenomen kunnen worden aan de hand van het optreden van poollicht.Deze zonnewinden zouden dus mogelijk ook de verklaring kunnen zijn voor het uit de lucht vallen van vogels en het aanspoelen van vissen.Ik ben benieuwd of er in de laboratoria nog een verklaring gevonden kan worden.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Uncategorized, VK-bloggers. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vallende vogels wereldwijd fenomeen

 1. Ghijsa zegt:

  Het is wat met die magnetische stralen.
  Zelfs jou was ik kwijt.
  Gelukkig heb ik je gevonden en het goede nieuws is dat ik nog leef.

 2. blutch1 zegt:

  @Ghijsa, dank. Als je kompas maar werkt.
  Ik ben blij dat ik mezelf nog kan vinden hier.

 3. Ha, gevonden! Ziet er al fijn uit hier, zelfs je muziek meegenomen! Top!

 4. svara zegt:

  hoi Blutch
  zou je mij uit kunnen leggen hoe ik op mijn wordpress blog verschillende categorieën links kan maken?
  dus niet alles automatisch alleen blogrol?
  je mag ook mailen en natuurlijk alleen als je zin en tijd hebt.
  hartelijke groet
  svara@kpnmail.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s