Relatie tussen vallende vogels en uitstoot methaangas?

Kleine dieren zijn erg gevoelig. Zo worden kanaries in de mijnbouw gebruikt om te kijken of methaan aanwezig is in de lucht.

Is er een relatie aan te wijzen tussen de massale vogel- en vissterfte en de uitstoot van methaangas, naast de veranderingen die plaatsvinden in het aardmagnetisch veld? De eerste massale vogelsterfte vond plaats rond de New Madrid breuklijn. Deze lijn loopt tussen Arkansas en Kentucky richting het zuiden naar Louisiana, waar in alle gevallen incidenten zijn gemeld.

Symptomen

En uw eigen huisdieren? Blaft uw hond dag en nacht zonder aanwijsbare reden of gedraagt uw kat zich vreemd?

Mensen voelen de ongewone fysieke symptomen van de lucht of grond onder hun voeten als duizeligheid of onbalans.

De vallende vogels en aanspoelende vissen en andere zeedieren werden al spoedig wereldwijd gerapporteerd. Het gaat derhalve niet om incidenten die zich beperken tot een bepaald gebied. Vogels zijn bijvoorbeeld gevonden in Zweden, Noord-Amerika, Italië en vissen in wederom Noord-Amerika, Brazilië, Vietnam en Nieuw-Zeeland. Het is bekend dat methaan kan leiden tot vogelsterfte.

Wanneer methaangas opstijgt terwijl de Aarde verandert, komt het in de lucht en beïnvloedt het de vogels die daar op dat moment vliegen. Kan dit echter ook de vissterfte verklaren? Als vogels veel gevoeliger zijn voor methaanemissies dan mensen, zijn vissen net zo gevoelig voor veranderingen in het water, zoals iedereen die in het bezit is van een aquarium zal kunnen bevestigen. Scholen vis die gevangen worden in opstijgende methaanbellen ten tijde van bewegende lagen in de aardkorst worden onherroepelijk beïnvloed. Vissen kunnen niet hun ‘adem’ inhouden totdat het gevaar geweken is. Ook vogels beschikken niet over een dergelijk mechanisme.

Breuklijnen

Waarom zouden er vogels uit de lucht vallen boven Zweden terwijl er geen breuklijn is? Tevens bevindt Brazilië zich niet op een breuklijn, maar Nieuw-Zeeland en Arkansas bij de New Madrid breuklijn wel. Platen hebben normaliter een soort vingers aan elk uiteinde die ervoor zorgen dat beweging langs de randen wordt voorkomen. Deze zijn in veel gevallen afgebroken, waardoor ze glad zijn geworden. Nu worden ze tegen elkaar gedrukt door de aardeveranderingen en wordt druk uitgeoefend op alle platen. Ze veranderen op deze wijze intern door de enorme druk. Het gevolg is dat op vele plaatsen methaan wordt uitgestoten tijdens dit proces, een giftig gas waar met name kleinere dieren, zoals vogels en vissen, erg gevoelig voor zijn.

Aandacht

Dat het fenomeen opeens veel media-aandacht krijgt wil niet zeggen dat het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Zo meldde de BBC op 3 januari 2010 reeds dat duizenden octopussen waren aangespoeld op een strand in Portugal. Bron: Poleshift.ning.com

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, http://fr.wordpress.com/tag/humour/feed/, Uncategorized, VK-bloggers. Bookmark de permalink .

6 reacties op Relatie tussen vallende vogels en uitstoot methaangas?

 1. apiedapie zegt:

  Mijn kat is al weken aan het miauwen. Zonder reden. Heeft zat eten, drinken, warmte en aandacht. Spooky!! Misschien woon ik wel boven een breuklijn, waar moet ik zijn om dat te zien?

 2. blutch1 zegt:

  Dat kun je vaak zien op oude kaarten van het gebied. Meestal zijn zulke dingen wel bekend bij de geologische dienst van de gemeente of de provincie. In een dorp weten vaak de oudere inwoners zulk soort dingen.

 3. pierraveneta zegt:

  Interessante hypothese. Dit nieuws is een beetje aan me voorbijgegaan ook omdat het me een mediahype leek en las alleen de koppen. Je stelt dat vissen ook last kunnen hebben van methaan. Daar had ik nooit bij stilgestaan.
  Hopelijk schrijf je er meer over zodra er weer nieuws is.

 4. blutch1 zegt:

  Ik ben zeker van plan dit onderwerp bij te houden.

 5. sprakeloosid zegt:

  ik werd vandaag gestalkt door een horde twitterdieren;-)
  kwam langs om een beetje vkbloggers te verzamelen voor mijn nieuwe blog, groet

 6. Pingback: Miljoen dode sardines aangespoeld in Amerikaanse haven | blutch1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s