NOAA’s Juneau lab determines mysterious orange goo is mass of microscopic eggs of unknown species

Wetenschappers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA hebben de mysterieuze oranje substantie die aanspoelde op de stranden in het noordwesten van Alaska geïdentificeerd als zijnde microscopische eitjes.

Het mysterie is echter nog niet opgelost, want de onderzoekers lieten op maandag weten dat ze niet weten aan welk soort de eitjes toebehoren.

De substantie is kleverig maar verandert in een poedervorm wanneer het materiaal wordt gedroogd, zo zei woordvoerster van de NOAA in Alaska Julie Speegle.

“We denken dat het hier gaat om een klein eitje met een lipide druppel in het midden die de oranje kleur veroorzaakt,” zei Jeep Rice van NOAA’s Juneau laboratorium. “Dit is natuurlijk, we konden duidelijk een celstructuur ontwaren rondom een lipide druppel. We hebben vastgesteld dat het gaat om eitjes van een ongewerveld dier, maar we weten niet aan welke soort ze toebehoren.”

De wetenschappers hebben ook geen idee waarom de ongeïdentificeerde eitjes afgelopen week plotseling verschenen op de stranden van Kivalina. Dorpsbewoners zeggen nog nooit eerder een dergelijk fenomeen te hebben gezien. “We zullen naar alle waarschijnlijkheid nooit een definitief antwoord krijgen op de vraag wat het precies is,” concludeerde Julie Speegle.

Ondertussen zijn monsters voor verdere analyse opgestuurd naar een ander laboratorium van de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) in Charleston in de Amerikaanse staat Noord-Carolina. Daarnaast zijn monsters overgebracht naar de Universiteit van Alaska Fairbanks.

Gemeenteraadslid van Kivalina Frances Douglas zei dat de slijmerige substantie in grote hoeveelheden is gevonden langs de rivier de Wulik en in de bijbehorende lagune die een kilometer breed is en 10 kilometer lang. Oranjekleurig water werd tot in het dorp Buckland gemeld, op 240 kilometer ten zuidoosten van Kivalina. Douglas schat dat het in totaal gemakkelijk zou kunnen gaan om duizenden liters van de oranje substantie met microscopische eitjes.

oorspronkelijk artikel

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Uncategorized, VK-bloggers. Bookmark de permalink .

11 reacties op NOAA’s Juneau lab determines mysterious orange goo is mass of microscopic eggs of unknown species

 1. kapitalist zegt:

  Toch eindelijk aliens
  Kunnen we meteen bezuinigen op Mars onderzoek.

 2. selmasalo zegt:

  Dat is schrikken, en mysterieus,
  en verschijnt dus als nieuws ook gauw op sites van tiepjes die overal aliens, ufo’s en science-fiction zien. Maar het originele bericht meldt dat het om “some sort of small crustacean egg or embryo” gaat, en dan is het een bijzonder maar wel goed verklaarbaar verschijnsel.
  Binnenkort de laboratoriumuitslagen.

 3. Misschien een laatste reddingspoging van een uitstervend ras?

 4. blutch1 zegt:

  Geen idee, maar het valt me op dat steeds na dergelijke ongewone natuurverschijnselen er aardbevingen, vulkaanuitbarstingen ed plaatsvinden.

 5. selmasalo zegt:

  Blutch, kun je dat staven met statistieken,
  die extra aardbevingen, vulkaanuitbarstingen,
  ik ben bloednieuwsgierig,
  en niet naar eventueel zwevende fictie,
  de realiteit is altijd boeiend en verbazingwekkend genoeg

 6. blutch1 zegt:

  Kijk eens naar de data van mijn vorige blogs over dit onderwerp en zoek dan de data eens op van de aardbevingen zoals Japan. Ik zeg niet dat er verband is, maar het valt me op dat die dingen samen optreden. Het kan ook zijn dat de keuze van het nieuws door de media een vals verband laat zien.

 7. Aad Verbaast zegt:

  Merkwaardig dat de wetenschappers er niet achter zijn wat het is.
  Maar als het eitjes zijn, dan zou ik zeggen: uitbroeden! 😉

 8. blutch1 zegt:

  Aad, dat dacht ik ook. Er zijn er genoeg om allerlei methoden te proberen.

 9. fulpsvalstar zegt:

  Heel eenvoudig, het gaat hier om de eitjes van het zogenaamde “kwalletje van oranje”

 10. blutch1 zegt:

  En nu weer een aardbeving in Japan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s