Inflatie 2,7%?

Omzet detailhandel stijgt door hogere prijzen

DEN HAAG (ANP) – De detailhandel heeft in januari opnieuw minder verkocht maar tegen hogere prijzen. De omzet groeide daardoor met 0,8 procent, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In december was de omzetgroei voor onder meer winkels, tankstations en postorderbedrijven nog 1 procent. Ook toen compenseerden hogere prijzen een dalend volume.

Bron: ANP
Publicatiedatum: 15 mrt 2012 09:45:56
Copyright (c) 2012 – Algemeen Nederlands Persbureau ANP

Als de omzet groeit met 0,8% in 1 maand, maar de omzet in volume daalt lijkt me een inflatie van 1% niet te ver gezocht. In december was dat nog meer.
Let wel, dit is op maandbasis. Op jaarbasis zou dit een inflatie van 12% betekenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, economie, VK-bloggers. Bookmark de permalink .

6 reacties op Inflatie 2,7%?

 1. selmasalo zegt:

  Los gezien van inflatie lijkt me dit zeeer goed nieuws:
  er wordt minder verkocht (aan hebbedingetjes, benzine, Chinese pulp).
  Dus waarschijnlijk minder troep weggegooid.
  Hoera, eindelijk op weg naar de consumindering!
  (En laat het volk a.u.b. fijn meer en meer betalen voor de zinloze spullen die het nodig denkt te hebben.)

 2. blutch1 zegt:

  Wie zegt dat het gaat om zinloze spullen? Doet u wel eens boodschappen? Gewoon aardappels, groenten en vis? En ziet u dan ook de kassabon?
  Dit is hetzelfde als iedereen een loonsverlaging geven van 12% of de belasting flink opvoeren. Ik ben benieuwd of u dan nog zo staat te juichen.

  • selmasalo zegt:

   Ja heer Blutch,
   gewoon aardappelen en groenten, dat is het wat mijn boodschappen betreft. En die koop ik altijd al duurder dan de gemiddelde Nederlander, namelijk op de boerenmarkt of in de natuurwinkel, omdat ik van eerlijk werk houd. En die mogen van mij best nog duurder, want ik hou van mijn minimuminkomen geld over omdat ik de rest al heb, of absoluut niet hoef:
   auto’s, breedbeeld-tv’s, plastic drankflessen, meubelboulevards, Neckerman reizen, Bart Smit, Kalverstraatspijkerbroeken en de rest van de geëxplodeerde vervuilingspulp waarmee Nederland sinds een halve eeuw vergiftigd wordt door de vraat- en wegwerpzuchtigen.
   Zinloze rotzooi.
   Als iedereen leefde zoals ik, dan was er geen milieuvervuiling.

 3. Aad Verbaast zegt:

  Het is al lang een gegeven dat de inflatiecijfers die formeel worden gepubliceerd stevig onderhevig zijn aan manipulatie. Kan zo maar vele procentpunten schelen.
  Scheelt de overheid (en pensioenfondsen etc) vele miljarden vanwege de lagere inflatiecorrecties die zouden moeten worden toegepast. Ook zullen de loooneisen minder zijn, scheelt ook weer een bom duiten.
  Ook eenvoudiger om het volk gerust te stellen dat de koopkracht op peil is gebleven.
  Maar ja, als je gaat winkelen, dan wordt meteen duidelijk dat dat niet het geval is. We worden weer belazerd.
  http://aadverbaast.wordpress.com/2011/07/07/de-inflatie-manipulatie/

  • selmasalo zegt:

   Koopkracht, ook zo’n misselijk makend begrip.
   Het volk is zo gehypnotiseerd in banen met bazen en vaste rondjes langs supermarkt en belastingkantoor dat het niks meer kan.
   Alleen nog maar kopen kopen kopen.
   Niet meer nadenken, zelf iets maken, creatief zijn…
   Nederlanders zijn gereduceerd tot koopslaven.
   Als morgen per ongeluk de schappen van de supermarkten leeg zijn, gaan er miljoenen dood van de honger, omdat ze alleen nog maar voorgeprogrammeerde rondjes kunnen lopen, als domme koeien, van de ruif naar de stal naar de melkmachine, enz.
   Oftewel van de supermarkt naar de tv thuis naar de baas en de belastingen, en weer naar de supermarkt enz. enz..

 4. blutch1 zegt:

  Selmasalo, u begrijpt inflatie denk ik niet. Dat betekent dat er meer geld staat tegenover dezelfde hoeveelheid produkten. Daar waar het geld binnenstroomt, in dit geval de overheid en de banken, is er het voordeel dat ze meer geld hebben, maar de prijzen nog niet verhoogd zijn. Tegen de tijd dat het geld ook de prijzen verhoogt staat de groep die nog geen deel van het geld gekregen heeft achteraan, dwz de inkomsten zijn nog niet evenredig gestegen. En vergeet niet dat het altijd dezelfde groep is die achteraan staat. Daarbij is inflatie een gelegaliseerde vorm van diefstal. Uw spaargeld wordt navenant minder waard, uw schuld ook. Dat is precies de reden dat wij in een maatschappij zijn beland waarin schuld mode is en sparen ouderwets. Daarom ook is de economie zo gegroeid ten faveure van de door u zo verfoeide produkten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s