Europa één of geen.

Europa was aardig op weg naar meer samenwerking hetgeen ten goede zou komen aan alle lidstaten. Tot politici vonden dat het niet snel genoeg ging en ze tegelijkertijd de terugweg wilden afsluiten.
U mocht tijdens dat proces zelfs stemmen over nieuwe verdragen, overigens net zo lang tot u ja stemde, of als dat er niet inzat, gewoon niet meer stemmen.
Derhalve de invoering van de euro. Tijdens de EMU was alles niet helemaal gladjes verlopen zodat dit met strengere voorwaarden, en dus de euro, wel opgelost zou worden. Het leek een tijdje wel goed te gaan en dat werd volledig toegeschreven aan de euro. Dat de interne markt voor 75% van de “vooruitgang” zorgde, daar werd niet over gerept. Dat er enkele vlekjes waren, daar maakte niemand zich druk over. Er waren wel economen die waarschuwden, maar er zijn zoveel meningen van economen dat er altijd wel een paar van naam en faam bij zitten die precies beweren wat in de kraam te pas komt. Dat er onevenwichtigheden in het systeem zaten die niet meer vanzelf door bv devaluatie rechtgetrokken zouden worden leek geen probleem. Het was nu toch stuurbaar door politici?
Politici blijken nu het probleem niet te kunnen analyseren en komen daarom met oplossingen die het probleem niet oplossen.
Tenzij dit een versluiering is van wat ze werkelijk van plan zijn. Het tijdrekken wat nu gebeurt om ogenschijnlijk de financiële markten gerust te stellen en zg te hopen dat de crisis zich vanzelf herstelt zou wel eens een geheel andere doelstelling kunnen hebben. Namelijk, de tijd hebben om regels in te voeren die normaal gesproken nooit door de diverse parlementen zouden komen. Men sluit de terugweg volledig af met het ESM verdrag. Het rondstrooien van geld dat uitdrukkelijk verboden was voor de ECB werd al omzeild door via de markt staatsobligaties te kopen, wordt nu genegeerd door banken zeer goedkoop geld, dat er niet is, te lenen en gaat straks helemaal vanzelf door het ESM een bankvergunning te geven.
ESM, niet gekozen, juridisch immuun is dus eigenlijk een supermaffia.
De eerste gevolgen van dit “beleid” zijn in Griekenland te zien. Schandalig.
Ik begrijp niet dat er schande wordt gesproken over terugdraaien van ontwikkelingssamenwerking en er tegelijkertijd willens en wetens een land wordt gecreëerd waar ontwikkelingssamenwerking niet zou misstaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, economie, Uncategorized, VK-bloggers en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s