Kredietcrisis

Zo maar wat regeltjes uit de kranten:

De centrale banken van zeven eurolanden (Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk, Ierland, Cyprus en Oostenrijk) mogen nu kredieten van banken aan het midden- en kleinbedrijf als onderpand accepteren. Als dit misgaat, komen de ECB-verliezen ten laste van de overheden van de eurolanden, die dat dan weer moeten verhalen op hun belastingbetalers. Dit is zelfs zo als het land in kwestie de eurozone verlaat.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal volgens Knot de crisis blussen. Europa kan volgens hem dan ook worden gered wanneer de internationale brandmuur tegen de crisis wordt opgehoogd.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat wij ons hebben overgeleverd aan banken. Dat zijn private ondernemingen, net als de nationale centrale banken, net als de ECB en de FED, net als het BIS, net als het IMF, net als de wereldbank.
Alle genoemden vallen niet onder controle van overheden, parlementen enz. Zij bepalen de rente, de geldhoeveelheid, en zijn daarmee dan ook direct verantwoordelijk voor inflatie wat een gelegaliseerde vorm van diefstal is.
Als wij ooit nog iets van de samenleving willen maken dienen we ons onder het juk van deze instellingen uit te werken. Laten we beginnen met banken zo klein te maken dat failliet gaan geen systeemrisico meer is.
Vervolgens dienen centrale banken afgeschaft te worden. Zoniet, dan zet de slavernij zich voort.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, economie, Uncategorized, VK-bloggers en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Kredietcrisis

 1. Aad Verbaast zegt:

  Gedurfde stellingen!
  De financiële instellingen hebben de democratie ingehaald. Ideale business: als het mis gaat mag de burger er voor opdraaien. Als het goed gaat de aandeelhoudes en de medewerkers.

  • blutch1 zegt:

   Aad, zo gedurfd is het niet. Mi kan er nu nog gekozen worden. Gaat dit gebeuren zonder dat er bloed gaat vloeien of met. Dit systeem is onhoudbaar. Het verbaast me eigenlijk al dat er in Griekenland niet al bloedige onlusten zijn geweest. Blijkbaar is het nog niet erg genoeg. Maar ik wacht af wat er in Spanje gebeurt. Daar breekt mogelijk wel de beer los, of in dit geval beter de stier.

 2. blutch1 zegt:

  In Frankrijk zijn de dominees allang gevallen. 😉

 3. “Vervolgens dienen centrale banken afgeschaft te worden. Zoniet, dan zet de slavernij zich voort.”

  Precies. We (de Europese landen) verliezen steeds meer soevereiniteit aan de entiteit EU. Wat we hier allemaal zien gebeuren is een stap verder in het centralizeren van de macht in Europa, die straks in handen zullen vallen van gasten als Draghi, Monti en al die andere ondemocratisch geplaatste frontrunners van de private investeerders die je boven allemaal opsomt. Daar was het allemaal om begonnen in eerste instantie, de oprichting van de EU. In feite niets anders als een “powergrab” van Europa. Wat Napoleon en Hitler niet hebben kunnen volbrengen is het de private investeerders gelukt, met veel geduld en decepties. Het wordt tijd dat we die private investeerders, het beestje, bij de naam gaan noemen want deze mensen zijn niet van plan om te stoppen totdat ze de gehele wereld onder 1 entiteit hebben weten onder te brengen. Zie wat er gebeurt allemaal in de wereld, follow the money en je komt steeds weer bij dezelfde mensen uit.

 4. timmerark zegt:

  Goeg Blog!
  @Reggie
  Hm…Napoleon en Hitler waren voornamelijk uit op de buit in het Oosten.
  ==Zie wat er gebeurt allemaal in de wereld, follow the money en je komt steeds weer bij dezelfde mensen uit.==
  Joden toch?
  Maar Napoleon en Hitler…hoe knip en plak je die aan de Joden, Reggie?

 5. blutch1 zegt:

  Nou Napoleon is niet zo moeilijk. Zijn belangrijkste tegenstander was niet Wellington maar Rothschild. Wat Hitler betreft. Via IG Farben, gecontroleerd door Rothschild, kwam Duitsland aan zijn geld voor de oorlogsindustrie.

  • Dit heeft allemaal niets te maken met Joodszijn. De Joden werden/worden door Rothschild net zo gemanipuleert en misbruikt als de rest van de wereld, als jij en ik. De Rotschilds stammen af van de Khazars. Hun familienaam was vroeger Bauer, een van de meest bekende voorvaders was Mayer Amschel Bauer. Khazaria was een land dichtbij de Kaspische zee, het gebied zo rond waar nu Goergië huist. De Khazars verkregen de joodse religie omdat hun koning in het jaar 740 besloot dat zijn volk het joodse religie moest aannemen. Dus jood en niet Jood! Tenzij ze natuurlijk wisten hoe je Mongolische genen om moesten zetten in Joodse…

   Na de slag bij Waterloo in 1815 bereikte London het nieuws dat Napoleon de slag had gewonnen wat resulteerde in een “crisis” op de Londense beurzen. In feite was het een rumeur. De beurzen daalden hierdoor in Londen met wel 98%. De Rotschilds kochten deze waardeloze aandelen op en toen de waarheid dat Napoleon in feite had verloren London bereikte rezen de beurzen enorm en had Rothschild zijn welvaart ver-X-voudigd waarmee hij in een klap de machtigste persoon van Engeland werd. Sindsdien is het oorlogje hier en oorlogje daar. Beide kanten voorzien van de financiën om elkaar kapot te kunnen schieten. Inderdaad o.a. bv IG Farben in Nazi-Duitsland maar nog veel meer! Ook de Rode (niet de groene!) Bolsjeviks in Rusland kwamen aan de macht met financiën uit Duitsland en de VS (JP Morgan, Henry Ford, Dupont, General Electric, etc.) Om vervolgens ook de opbouw van de landen na de oorlogen te financiëren. De failliete en platgebombaarde Duitslands miraculeuze opbouw na de oorlog is wellicht niet zo miraculeus als men ons zou willen doen denken.

   Crisissen zijn geen natuurverschijnselen die zomaar uit de lucht komen vallen. Ze worden gecreërd door middel van manipulatie. Controleer economie, media en politiek en beursmanipulatie is een eitje. Dit was toen al zo en is nu zeker geen uitzondering. We moeten zoals Blutch het ook aangeeft af van die zogenaamde “onafhankelijke” banken. Dat zijn de voornaamste tools die gebruikt wordt om de terrorisme rond de wereld te financiëren. Ook moeten we de opzet van entiteiten als de VN, NAVO, IMF, de World Bank etc. onder de loep nemen, die buiten de wetten opereren. Wat weer eens pijnlijk duidelijk werd door de aanklacht die de Moeders van Srebrenica tegen de VN hadden gespannen.
   Met als resultaat: “VN immuun voor vervolging Srebrenica”
   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/852785/2007/06/09/VN-immuun-voor-vervolging-Srebrenica.dhtml

   Of zie hier ook bv Alan Greenspan, die hier zegt dat er in de VS geen enkel macht is dat de FED (waar helemaal niets! Federaals aan is) verantwoordelijk kan houden voor zijn acties. Feitelijk dus opereert buiten wet en regelgeving.

   …in handen van jawel, weer dezelfde clubje.

   Is het sowieso niet absurd dat een land als de VS niet zijn eigen geld kan drukken, en zo controle behoudt over de rente en inflatie, maar in plaats daarvan geld moet lenen bij private investeerders en dat de bevolking middels het belastingsysteem die lening inclusief rente moet terugbetalen. En denken wij dat wij daar een uitzondering op zijn?

   • blutch1 zegt:

    Pregnant is dat de “rumeur” in 1815 op de Londense beurs veroorzaakt werd door Nathan Rothschild zelf die de informatie over het verlies van Napoleon al had, maar suggereerde dat Napoleon gewonnen had.

   • Dat klopt maar ik weet niet of daar directe bewijzen voor aanwezig zijn dat het Nathan Rothschild zelf was die het “rumeur” spreidde. Het is namelijk net zo gemakkelijk om het uit monde van een derde persoon te verspreiden.

   • blutch1 zegt:

    Dat deed hij ook niet, maar hij begon aandelen te verkopen, steeds meer, en toen kwam iemand op het idee dat hij de uitkomst van de slag bij Waterloo al kende en daarom verkocht. Dat ging steeds harder tot 90% koersdaling en toen begon hij weer te kopen.

   • Anoniem zegt:

    Gewiekst als altijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s