Bangmakerij

AEX

Ik weet niet waar media op uit zijn behalve op meer kijkers naar hun programma of meer lezers van hun krant, maar de paniekzaaierij viert hoogtij.
De “Shock and Awe” methode mag toch zo onderhand wel bekend zijn sinds Naomi Klein daar een heel boek aan gewijd heeft.
The Shock Doctrine
Nu de Regering Rutte gevallen is, en dat is blijkbaar toch omdat een meerderheid het niet zag zitten, worden er vast onheilstijdingen uitgestort als “elke kleine rentestijging kost ons 100 miljoen” en “je ziet de rente oplopen”. De boodschap is dat we snel fors moeten bezuinigen om het niet uit de hand te laten lopen. De volgende oproep bestaat eruit dat partijen in de 2e Kamer snel een begroting naar Brussel moeten sturen om onze bereidwilligheid te tonen. Dat betekent ook dat er daarna pas verkiezingen zullen plaatsvinden.
Nu de vraag:
WAT BLIJFT ER VOOR ONS TE KIEZEN OVER ALS WE ALLEEN NOG MAAR KUNNEN KIEZEN TUSSEN JA OF JA.

Dat de democratie op een laag pitje gezet wordt hebben we al kunnen zien in Griekenland waar een oud Goldman Sachs bediende naar voren werd geschoven zonder democratische instemming, evenals in Italië waar hetzelfde gebeurde. Dan ook nog een oud Goldman Sachs bediende als hoofd van de ECB en u weet hopelijk precies waar de schoen wringt.

Nog één opmerking: ga niet “The Shock Doctrine” lezen, u zou er depressief van worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, economie, Uncategorized, VK-bloggers en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Bangmakerij

 1. rikus zegt:

  De tering moet eindelijk eens naar de nering worden gezet.
  Daar hebben we het al meer dan 20 jaar over
  Nu wordt het tijd

  • blutch1 zegt:

   Wees eens tevreden met wat je wel hebt ipv ontevreden met wat je niet hebt. Ik geef toe dat het oubollig klinkt. Vertel dat maar eens aan een aanstormend talent van 22.
   Ik denk dat nieuwsgierigheid het beste is wat je kunt overkomen en dat is niet te koop.

 2. King Billy zegt:

  intimidatie kan beantwoord worden met intimidatie. ‘Tot hier en niet verder’. Liefst met rationele argumenten, hoewel democratie emotie is.

 3. blutch1 zegt:

  Geïntimideerd ben je alleen als je waarde hecht aan wat die ander vindt of zegt of doet. Zodra je dat niet doet houdt de intimidatie op. Het is moeilijk, dat geef ik toe.
  Maar als het je overkomt, stel je dan die ander eens voor met de broek op de knieën achter een boom. 😉

 4. Kiezen tussen ja en ja.

  Ja ik kan het me nog goed herinneren. De referendum over de Eu-grondwet. Nee werd miraculeus een Ja. En de hele poppenkast achteraf om het alsnog doorgedrukt te krijgen door het geen grondwet meer te noemen. *bite*

  “The difference between the original Constitution and the present Lisbon Treaty is one of approach, rather than content. ”
  Valéry Giscard d’Estaing: The EU Treaty is the same as the Constitution
  http://tinyurl.com/5xag5c

  Wilders heeft m.i. voor het eerst iets goeds gedaan. Van die kans moeten we gebruik maken om onze soevereigniteit maar eens te herstellen. Want als de ESM zo broodnodig gevuld moet worden dan moet dat uit de zakken van de veroorzakers!

  • blutch1 zegt:

   Dat hele ESM zou niet door moeten gaan. Levensgevaarlijk. Zeker Nederland met zijn kleine inbreng is volkomen overgeleverd aan anderen en heeft dus niets meer te vertellen over het eigen geld. Met dank aan De Jager die ons op zijn blaren laat zitten.

 5. Ik denk dat er geen ontkomen meer aan is aan het ESM…In to deep…De komende tijd zal het leren. Wie wint het machtspelletje. Met de ontwikkelingen ook in Frankrijk kan het wel eens vreemd uitpakken.

 6. King Billy zegt:

  Wees niet verbaasd als de Duitsers gaan dwarsliggen met het ESM. Op 13 mei belangrijke verkiezingen in NRW. Ook daar komen politieke aardverschuivingen, die rechtstreeks gevolg hebben in de zgn. Bundesrat, de 1e Kamer. Het verzet neemt toe, invloedrijke organisaties roeren zich. 22/23 mei kan nog leuk worden.

 7. Aad Verbaast zegt:

  Maar je moet toch over stalen zenuwen beschikken om niet in doodszweet uit te barsten als je ziet welk een puinhoop de politiek er van maakt?
  En had je ze al niet dan zou je ze wel krijgen. Dat hebben ze dan inmiddels wel weer voor elkaar gekregen. Kost wat maar dan heb je ook wat 😉

  • blutch1 zegt:

   Laat dat doodszweet maar zitten. Ik zie met genoegen hoe politici zichzelf te kijk zetten door steeds overduidelijk voor hun eigen belang te kiezen terwijl ze landsbelang zeggen. Het kan niet anders dan dat iedereen dit gaat zien. Alleen de partij voor de dieren doet ook wat ze zegt, maar die gaan de richting niet bepalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s