Geldsysteem

Nu de spanning om Griekenland weer oploopt vraag ik me af waarom Griekenland eigenlijk niet gewoon geld bijdrukt. Dat heeft Ierland ook gedaan.
bijdrukken geld Ierland Saturday January 15 2011

However, a source at the ECB said the European bank is comfortable that the amounts involved are small enough not to be systemically significant. (51 miljard)

en hier nog even de leugen van De Jager hierover 15 februari 2011
Let even op de data van beide links.

Dat lost niet alle problemen op, maar dat zou wel helpen.
Tenminste als we uitgaan van het systeem zoals dat bestaat.
Het systeem dient echter veranderd te worden. Zoals het nu gaat, waarbij alle centrale banken ter wereld geld bijdrukken zal het nog een tijd kunnen duren, maar houdbaar is anders.

Kijk eens naar de situatie in Canada voor en na 1974
Canada: A Tale of Two Monetary Systems

De enige manier om weer van dit ststeem af te komen is dus het nationaliseren van de lokale centrale bank die geld aan de overheid uitleent tegen 0%.

Ver gezocht? Ik zou rustig verder kijken naar een beter systeem Als u iets gevonden heeft zie ik het wel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in economie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Geldsysteem

 1. King Billy zegt:

  Vandaag kwam de FAZ Sonntagszeitung met een hele serie artikelen hoe de kwestie Griekenland aangepakt kan worden in samenhang met ‘groei’. Onderdeel daarvan is de ‘Geuro’, uitgegeven door de Griekse Centrale Bank. Inwisselbaar tegen fluctuerende koersen met de Euro. Waaronder ook een ‘Vier-Punkte-Plan für Europa’ (alles nog niet vrijgegeven).
  1. ‘Ademend’ fiscaal pact. 2. Transparante solventie criteria voor lidstaten vaststellen. 3. EU structuurfondsen anders inzetten. 4. In grote lijnen: banken die economische problemen kunnen veroorzaken en een beroep moeten doen op staats- of ECB steun deze kunnen krijgen in ruil voor aandelen die verhandelbaar worden op de beurzen. Op termijn moet dat volgens economen voorkomen dat banken te grote risico’s nemen, en dus schulden opbouwen waarop de aandeelhouders druk gaan uitoefenen omdat ze de waarde van de aandelen zien verwateren. Nogmaals, dit punt 4., een technisch verhaal waarbij de grote financiele instituten gecontroleerd hun werkkapitaal op de markt moeten vergaren.
  qte
  ‘Mann muss es nur wollen. Alles was für die Umsetzung dieses Plans notwendig ist, ist eine Portion politischerWille – und vor allem Mut, sich von konventionellen Denkmustern zu verabschieden.
  Daran fehlt es leider noch’
  unqte, eindigt dit specifieke artikel.

 2. King Billy zegt:

  Overigens hebben de European Taxpayers Association en idem Bayerische associatie zich aangesloten bij de aanklacht tegen de Bundesbank, met het verzoek aan het OM onderzoek te doen naar onwettige transacties in de ‘Bermuda Driehoek’ ECB-EFSM-Target2..

 3. servetius zegt:

  Hèt drukken van geld was zo rond 1924 in Duitsland, toen Franse en Belgische troepen het Ruhrgebied bezetten, omdat Duitsland niet genoeg gratis kolen leverde.
  Dat moest Duitsland omdat de overwinnaars hadden besloten dat Duitsland de schuld van de oorlog had.
  De Duitse arbeiders gingen in staking, verzet tegen de bezetters, om hen bijstand te kunnen geven zette men de drukpersen aan.
  Het gevolg was dat het geld waardeloos werd, en alle spaartegoeden ook, zodat gepensioneerden aan de bedelstaf raakten.
  Niet alleen dat, de hele Duitse economie raakte ontwricht.
  Het aan de macht komen van Hitler was zonder deze hyperinflatie waarschijnlijk niet gelukt.
  Dat is er dus allemaal tegen geld drukken.

  • blutch1 zegt:

   Ik ben ook geen voorstander van geld bijdrukken. Inflatie is gelegaliseerde diefstal.
   Maar blijkbaar hebben de valsemunters besloten dat hierdoor het systeem langer functioneert en de macht behouden blijft.

 4. blutch1 zegt:

  Ik heb nog geen beter voorstel gezien.

 5. King Billy zegt:

  Leuk om tezien hoe de politici middels de fraaiste voorstellen alvast posities innemen voor de grote top eind juni. Lame ducks, Draghi voorop, die uitelkaar drijven. Alle ingredienten voor sabelgekletter stapelen zich zo langzamerhand op. Een vaste burcht is onze Euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s