Bezuinigingen

We zuchten onder de bezuinigingen, ook die welke misschien nooit komen gaan. Zuchten doen we maar alvast, en klagen, onovertroffen zijn we daarin.
Nederland bezuinigt is overigens wel een hele boute bewering. Ik heb er nl nog maar één gezien, ontwikkelingshulp. BTW verhoging is geen bezuiniging. Het mislukte ziektenkostenplan was geen bezuiniging. Nivelleren is sowieso geen bezuiniging, maar herverdeling. Stoppen met het opleiden van agenten in Afghanistan is geen bezuiniging als je er toch blijft zitten. Knappe politicus die kan uitleggen dat alle maatregelen tot nu toe geen lastenverzwaringen zijn, maar bezuinigingen. En waarom zou Nederland het nu het slechtst doen, slechter dan zelfs bv Portugal? Omdat niemand die Nederlandse kletspraatjes meer koopt. Hele export van kletsverhalen stil gevallen. Wat doet Nederland? Multinationals helpen belasting elders te ontduiken/vermijden/uit de weg te gaan. En wat doen Nederlandse multinationals? Hetzelfde, maar dan ergens anders. Ze zeggen wel dat wij allemaal Europeanen zijn, maar een tweede paspoort zit er niet in. We mochten ons met meerdere paspoorten eens gaan gedragen als multinationals.
Dan is het hek van de dam. Maar zolang de Noord-Zuidlijn, onze nationale trots, niet af is, blijven alle hekken staan, ook die op de dam.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, economie, politiek, Uncategorized, VK-bloggers en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Bezuinigingen

 1. King Billy zegt:

  ‘Willen we naar de Dam? Dan gáán we naar de Dam’, zei een vakbondsleider eens. Helaas was en is daar niets te halen. Evenmin op de ‘Grote Markt’ en ‘Place du Luxembourg’ in Brussel. Bovendien te duur voor uitgeklede Europese burgers om aldáár de volledig uit de hand gelopen, megalomane idealen van een select, veelal ongekozen groepje van drogretoriekende politici, onderuit te halen.
  Wat uiteraard niet wegneemt dat de ‘burger elasticiteit’ de tolerantie grens nadert. En daar zijn geen meerdere paspoorten voor nodig.

  • blutch1 zegt:

   Tsja, het is tegenwoordig het Malieveld. Een sjieke vorm van maliebaan. Daar werd een spel gespeeld met houten ballen. De houten ballen zijn tegenwoordig nog steeds vlakbij, op het Binnenhof. Daar spelen ze nog steeds een spel, maar het heet geen malie meer maar maliënkolder.

 2. Aad Verbaast zegt:

  Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Een bezuiniging voor de een is meestal een lastenverzwaring voor de ander.
  En over die Noord-Zuidlijn: ik lees net in de grootste roddelkrant van Nederland dat die nu eindelijk zijn naam eer aan doet: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21075517/__Noord-Zuidlijn_nu_echt__.html Tunnelvisie nu ook echt officieel!

  • blutch1 zegt:

   Er zijn nogal wat voorbeelden waar bezuinigingen geen lastenverzwaringen zijn, hoogstens minder winst, bv invoeren van het Kiwi-model voor geneesmiddelen.
   Je kunt zeggen dat dat artsenbezoekers hun baan kost, maar dat is geen reden nutteloos werk te laten verrichten en daarvoor ook nog te betalen.
   Of heb jij bij afdingen op een prijs het gevoel dat je de verkoper benadeelt?
   Er zijn talloze projecten waarvoor mensen zelf het geld blijkbaar niet over hebben, maar die door de overheid wel gesubsidieerd worden. Kijk alleen eens naar de lijsten van subsidies. Wat vind je van subsidies aan multinationals en grote bedrijven? Natuurlijk harken die dat graag binnen. Maar investeren zonder winst te kunnen maken doen ze geen van allen, dus de subsidie is overbodig. Gratis spaarlampen uitdelen in Mexico-city door Philips, gefinancierd door ING en terugverdiend door de subsidie van de overheid voor beperking CO2 uitstoot. Lust je nog peultjes?

 3. Selma zegt:

  De enkele keer dat ik het ongeluk heb langs een file te fietsen, probeer ik uit te rekenen hoeveel euro’s honderd meter auto’s kosten; en dan een kilometer auto’s, en dan de dagelijkse kilometers file. En dan de liters benzine die ze drinken, en de kilometerprijs van het asfalt waarop ze staan. Het duizelt me, dat armoedige Nederland.

 4. Noord zuid lijn?

  Al jaren niks meer van gehoord.

  Misschien toch maar eens een krant gaan lezen ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s