Banken onder de duim

De splitsing van banken in spaarbanken en risicovolle banken dreigt te verzanden.
Ook het aftoppen van bonussen lijkt te mislukken. De enige manier om banken met hun neus op de feiten te drukken lijkt stemmen met de voeten. Iedereen die het niet eens is met de manier waarop banken met het hun toevertrouwde geld omgaan zou zijn rekeningen moeten verplaatsen naar een bank die die wel te vertrouwen is. Een ouderwetse spaarbank dus. Als we dat allemaal doen hoeft de overheid niet eens regels te maken, dan is het een voldongen feit. Waar wachten we nog op?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Uncategorized, VK-bloggers en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Banken onder de duim

 1. King Billy zegt:

  Goed idee, maar in het eurosysteem is uiteindelijk iedereen de pineut omdat ook nog staten met enorme schulden too big to fail zijn.

 2. walle zegt:

  goed idee, welke bank komt in aanmerking?
  ik wil niet alles op bitcoin zetten

 3. Jos zegt:

  Het probleem is niet dat de banken niet te vertrouwen zijn maar Dijsselbloem c.s. met hun onteigeningsplannen.

 4. King Billy zegt:

  Lidstaten hebben tot nu toe hun banken gered en leenden daarvoor o.a. bij het EFMS, EMS, bovendien hielp de ECB een handje mee. Dat geld werd doorgeschoven dat naar banken omdat rechtstreekse hulp aan banken via het EMS niet is toegestaan. Wat gaat in grote lijnen gebeuren? Zoals in Griekenland, lopende verplichtingen op rente en aflossingen worden uit de staatsbegrotingen gehaald en overgeheveld naar het ‘nieuwe’ EMS (EMS ‘oud’ + EFMS, 700 miljard, waarvan ongeveer 200 miljard reeds is gebruikt), die op termijn verplichtingen van banken jegens lidstaten gaat overnemen.
  Zodra na de stresstest extra geld nodig is kan dat uit het EMS (indirect de belastingbetalers) of een rechtstreekse bijdrage van rekeninghouders komen.
  Daarmee worden banken in zekere mate op afstand gezet van lidstaten, die evenwel ook nog met torenhoge schulden kampen. Aan banken.
  Desondanks geeft de Spaanse regering toekomstoge belastingvoordelen aan Spaanse banken, die dit voordeeltje alvast inboeken op hun balansen.
  Zeer geloofwaardig alles met over 10 jaar een potje van 50 miljard.

  • blutch1 zegt:

   Tsja, en dan te bedenken dat er nog miljoenen m² bedrijfsgebouwen leegstaan die nog niet afgeboekt zijn. 80.000 winkelpanden alleen in Nederland, die ook nog niet afgeboekt zijn. We kijken tegen een failliete boedel aan, alleen is dat in de boeken nog niet te zien.
   Dat gaat nog vuurwerk geven als tenminste de onderzoeken niet door de banken gestuurd worden. Voorlopig zijn de potjes veel te klein.

  • blutch1 zegt:

   De protesten in Oekraïne hadden mi meer te maken met het uitzicht op geld dat ze zouden krijgen zoals Bulgarije en Roemenië, dan met de werkelijke aansluiting bij Europa. Ze dachten blijkbaar ook dat ze zo eenvoudiger van hun corrupte politici af zouden komen. We kunnen zien aan oa Griekenland dat dat niet waar is.
   Dat het voor landen eenvoudiger is zonder euro staat als een paal boven water, maar dat wisten we allang. Als het mechanisme van devaluatie had kunnen werken waren we niet in deze situatie terecht gekomen.

 5. King Billy zegt:

  Quantum mechanica? Verklaar je nader

 6. King Billy zegt:

  Zover was ik gekomen dankzij Wikipedia. Maar daarna stokt het.

  • blutch1 zegt:

   Het geld dat in de banken gestopt wordt gedraagt zich als bosonen, zit als een kluitje op elkaar onderin de put. Als geld enige lading had zou het zich gedragen als fermionen en dus nooit op een kluitje kunnen zitten, tenzij er Cooper-pairing optreedt. Bose-Einstein concentraat. Het is de weg van het laagste energieniveau, alle extra energie is dus weg.

 7. King Billy zegt:

  Dank. Opzuigen, elders spreiden, geen nieuwe energie erin en put dempen. Geeft een goed en lekker gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s